vrijdag 30 maart 2018

CITYTRIP TRADITION: MAASTRICHT
Ons verheugen op onze jaarlijkse citytrip met de kids rond kerst begint al bij de voorbereidingen. Naar welke stad willen we? Wat willen we hier allemaal gaan zien en doen? En niet onbelangrijk: waar kunnen we slapen? Dat laatste is namelijk nog best een uitdaging met zeven personen. Maar we vonden een super fijne locatie in de wijk Wyck: St. Martenslane
St. Martenslane is een leuk ingericht en betaalbaar hotel met familiekamers. Het ligt dicht bij het station, maar is ook voorzien van parkeergelegenheid wanneer je met de auto naar Maastricht komt. 
De kamers en gemeenschappelijke ruimtes zijn, in samenwerking met PUIK ART, ingericht in fris blauwe tinten en met gebruik van oude materialen passend bij het thema oude ambachten. 
Het maakt onderdeel uit van LBG hotels die meerdere hippe en betaalbare hotels heeft in Maastricht en Amsterdam, zoals het tegenover gelegen Townhouse Design Hotel en het nabijgelegen Kaboom

En wat is het stadsgedeelte Wyck leuk! Mooie oude huizen, originele winkels en veel leuke plekken om te ontbijten, lunchen of dineren. Voor ontbijt gingen we onder andere naar 't Wycker Cabinet en Cafe Zondag. Het eten van een burger met z'n 7-en bij Burgerlijk lukte in de drukke vakantieperiode helaas niet. Maar op een ander moment en met minder personen, hebben ze vast een plekje vrij. Een andere tip is het eten van puntzak vol vlaamse frites bijvoorbeeld met zelfgemaakt Mestreechs Zuurvlees bij Tuutsje van Teuntje.

Vanuit Wyck loop je via de wijk Céramique, de thuisbasis van Tonaalgroep Maastricht en Cafe Zuid, langs de Maas naar het Bonnefantenmuseum. Een museum met een mooie designshop, die ook toegankelijk is zonder een bezoek aan het museumgedeelte. De wijk Céramique kenmerkt zich door de vele nieuwbouw, maar je vindt er ook industrieel erfgoed. Het Centre Ceramique is met een grote bibliotheek en steeds wisselende culturele exposities ook een bezoek waard.

Wyck is ook een goede uitvalsbasis voor veel shopplezier in het stadscentrum aan de overkant van de Maas. Zoals bij de boekwinkel Dominicanen gevestigd in een oude kerk, waarin je door de grote keuze aan boeken en tijdschriften en het prachtige pand, heerlijk kunt ronddwalen. 
Ook tof om vanuit het centrum het SPHINX KWARTIER te bezoeken. Met onderweg koffie of lunchen bij de Brandweerkantine! Het Sphinxkwartier is een industrieel deel van Maastricht waar veel creatieve en ondernemende initiatieven worden ontwikkeld. In de voormalige SPHINX-fabriek vindt je ondermeer het Student hotel en een grote bioscoop. Loop ook even door lange galerij met een beeld van de historie van Sphinx in de vorm van tegels! Ter afsluiting kun je terecht bij een van de horecagelegenheden langs de binnenhaven 't Bassin.

Wij sloten onze trip naar het zuiden in stijl af met een mijnexpeditie bij C-Mine in Genk en kochten uiteraard vlaai voor thuis! 

Verheug me nu al op (de voorbereidingen voor) volgend jaar! Welke stad gaat het dan worden? 
Jullie suggesties zijn van harte welkom!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
BewarenBewaren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...