donderdag 5 januari 2017

citytrip tradition





Voor het derde jaar op rij met de kids op citytrip in de kerstvakantie voelt al een beetje als onze eigen traditie. En het is al leuk bij de voorbereidingen: het vinden van een leuke stad én locatie om te overnachten, het bepalen wat we in deze dagen willen doen en de voorpret van de kids.
Dit jaar werd het Antwerpen! Ik bestelde ter voorbereiding het boekje 100% ANTWERPEN van Mo'media, dat sinds kort de naam time to momo heeft. Een mooi vormgegeven reisgids opgesteld door locals. Aan de hand van wandelroutes ontdek je onderweg de leukste en hipste bezienswaardigheden, places-to-be en eetgelegenheden. Vooral de handige app - waarmee je de kaartjes en tips uit de gids ook offline kunt gebruiken - is echt een aanrader. Zo vind je de leukste adresjes waar je ook bent in de stad.

We verbleven in het Youth Hostel Pulcinella midden in het Modekwartier. Een strak ingericht hostel en een perfecte uitvalsbasis voor een citytrip met kids.

De eerste dag ontdekten we het modekwartier, aten we een 'groene' lunch bij Greenway op de Groenplaats, liepen we door de bijzondere en karakteristieke Sint-Annatunnel naar de overkant van de Schelde met een mooi uitzicht op Antwerpen in de zon als gevolg.
's Avonds aten we bij Berlin, een brasserie voor locals en bezoekers van de stad, op slechts 2 minuten loopafstand van ons hotel! Om na het eten het historische centrum in kerstsfeer te bezoeken.

Op dag twee namen we de tram richting 't Eilandje en 't Noord voor een bezoek aan het Museum aan de Stroom. Naast een museum met vaste en wisselende tentoonstellingen, ook een prachtig voorgegeven publieke ruimte met veel bijzonder glas voor een prachtig uitzicht over de stad. Als het niet mistig is ;). Aansluitend bezochten we het Red Star Line Museum in een gerestaureerd oud pand in het oude havengebied en aten we heerlijke gehaktballen bij Balls&Glory in het Felix Pakhuis. Wat een tof foodconcept op een móóóie locatie!
Op de terugweg naar ons hotel liepen we, na een bezoek aan de mooie! Sint-Carolus Borromeuskerk en de indrukwekkende, maar wel minder mooie Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal, per ongeluk binnen bij (Super-)Mercado. Een recent geopende foodhall in het voormalige postkantoor aan de Groenplaats. Een nieuwe place-to-be op het randje van de Oude Stad en het Modekwartier.
Om 's avonds heerlijke burgers voor burgers te eten bij Burgerij.

De laatste dag bezochten we het Rubenshuis met een speciale speurtocht met opdrachten voor de kids. Liepen we aansluitend via de Meir naar het imposante gebouw waarin het Centraal Station zich bevindt, wandelden we door de Diamantwijk naar het Stadspark en lunchten we bij Esco*bar. Volgens de time to momo reisgids een übergezellige lunchlocatie met originele koffies, rijkelijk gevulde broodjes en homemade taarten. En dat is zo waar! Na de lunch eindigden we onze citytrip met onderweg naar het hotel een kort bezoek aan Den Botaniek in Quartier Latin.

Maar omdat we nog niet alles hebben kunnen doen wat we wilden, is er alle reden nog eens terug te gaan! Voor de wandelroute naar 't Zuid en Nieuw Zuid met een bezoek aan het Fotomuseum, het Museum van de Hedendaagse Kunst en lunchen bij de Wasbar! Voor een picknick in het Park Spoor Noord! Of een bezoek aan het MoMu, de HAY-store op een steenworp afstand van het Youth Hostel!

Wat mij betreft graag volgend jaar weer een kerstvakantie-citytrip met de kids, omdat eigen nieuwe tradities zó leuk zijn!
Voor een impressie van onze kids-citytrip traditie in 2014 en 2015 klik hier, hier en hier!

Some tips when visiting Antwerp with (or without :)) kids:

Sleeping:
* Pulcinella Youth Hostel

Eating&drinking:
* Greenway: vegatarian restaurant
* Berlin; nice restaurant for locals and visitors of Antwerp
* Balls&Glory: handcrafted meatballs at the Felix Pakhuis
* (Super-)Mercado: foodhall
* Burgerij: lots of great burgers
* Esco*bar: such a nice place for breakfast and lunch

Museums (which offer free entrance on the last wednesday of the month!)
* MAS
* Red Star Line Museum
* Rubenshuis

Places to be:
* St-Annatunnel
* Felix Pakhuis

BewarenBewaren

3 opmerkingen:

  1. Antwerpen is een geweldige stad en ik kan zo genieten van jullie foto's. Afgelopen najaar waren wij ook o.a. in Antwerpen en in het MAS museum. Mooi om te ien dat jij weer heel andere dingen door je lens ziet. Groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je lieve bericht! Wij zijn verliefd geworden op Antwerpen!
      En herkenbaar én mooi dat iedereen andere dingen ziet en vastlegt op beeld!

      Verwijderen
  2. Simply wish to say the frankness in your article is surprising.Thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...